Mögligt värre men trevligt lördagssällskap.

Ikväll har Jessica och Sanna varit här hos mig. Vi har tittat på melodifestivalen och ätit chips. Efteråt satt vi och pratade en hel del om allt möjligt. Vi gled också förbi ögonen mot tvskärmen och OS när vi hörde hur kommentatorerna blev allt mer andfådda när de pratade om skidåkarna.

Jag har diskat idag. I två timmar ungefär. Diskberget var otroligt stort. Längst under alltihop hittade jag en möglig disktrasa som hade badat i groteskt äckligt vatten.

För övrigt hade jag en ambition av att träna idag också men jag missade bussen och då rann min ambitionsnivå ner på noll.

Det ringde från jobbet idag också, de har inte hört av sig på länge nu men tyvärr krockade jobbtiden med föreläsningen på måndag. Det var synd för jag är i stort behov av all extra inkomst jag kan komma åt.



Jag, Jessica och Sanna. En bild från någon gång i början av vår Thailandsresa.



2010-02-21 @ 00:28:18 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()



Tolk

Jag hittade ett videoklipp på mig och John från i somras. :P


2010-02-20 @ 01:03:42 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()



Hemma från fikan!

Det var mysigt att fika och riktigt trevligt sällskap. Jag måste säga att jag tycker att Malin är en riktigt bra människa. Hon är otroligt söt och snäll. Det är en person som man blir riktigt glad av. :)
Sanna är en bra tjej hon också. Så tack så mycket för en trevlig kväll.

Nu sitter jag och tänker att jag borde diska upp mitt diskberg innan jag går och lägger mig men jag har känner mig inte inspirerad till det. Men jag borde, det är enormt.

Föressten har jag också kommit på att vi bara har en lektion på måndag nästa vecka och sen ett barnseminarium på antingen onsdag eller torsdag. Det är vårt nya moment som börjar så jag vet inte hur viktigt seminariumet är men det står på schemat att det inte är obligatoriskt. Det betyder att jag får en väldigt stark lust att åka hem när jag får möjlighet att kunna vara hemma så länge igen, tisdag - söndag. Men jag vet inte. Får se hur jag har råd med det och hur viktigt seminariumet är först.

Hittade förresten en bild på mig, julia och johanna från när jag var hemma på "jullov". Vi fick för oss att gå och åka skridskor på munksundskolans fotbollsplan en vanlig kväll. Såhär såg det ut då:


2010-02-19 @ 23:19:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Fredagsfika!

Bebisen har kommit! :D Svea ska hon heta och hon föddes i måndags.
Grattis till Stina&Jimmy. Ni har fått en jättesöt liten flicka.

Jag är tillbaka i Umeå nu. Vill egentligen bara vara hemma men måste ju slutföra mitt plugg. Nästa termin är det praktik ialla fall och då ska jag göra den i Uppsala eller Västerås. Närmare hem då.

Idag har jag och Sanna suttit på skolan hela dan och skrivit vg-hemtentan. Det gick nog inte så jättebra tror jag så jag får nog ingen vg på kursen men har trots allt gjort mitt bästa och det känns bättre att ha försökt när jag ändå inte hade nått bättre för mig idag.
Jag hinner inte skriva så långt inlägg för jag ska alldeles snart gå till stan för att möta Malin och Sanna för att ta en kvällsfika. Vi ska sätta oss på Waynes eller Kafe station, de har öppet till 24.00 på fredagar och lördagar. Ska bli en mysig fredagskväll med chailatte, morotskaka och trevligt sus och svammel inne på ett cafe. Dock är det 21 minusgrader just nu så jag ser inte fram emot att ta mig dit.

Ha en bra kväll. Se till att mys riktigt ordentligt och njut av att det är fredag.


2010-02-19 @ 18:40:17 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Bebis på ingång?


STINA HAR FÅTT VÄRKAR! :D

De smsade mamma imorse vid 6-tiden och sa det, nu är bådas mobiler avstängda.

Jag kanske blir MOSTER idag!!! :)




Stina på sitt bröllop, sommaren 2009.


2010-02-15 @ 13:35:08 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Systrar in action och lite annat

Just nu sitter jag hemma på Widegatan. Mamma, pappa, Julia, Johanna och John sitter i soffan och myser till Lets dance och jag satte mig här vid datan en snabbis för att titta om jag fått en väggtext från tradera som jag varit med och budat på. Det var inte helt klart än men hade högsta budet iallafall.
Jag kom hem till Enköping i onsdagskväll. Planet landade vid halv 8 och det var inte en minut försent. Jag hade världens öronvärk halva flygresan med lock som gjorde att jag inte hörde hur jag svalde ner mina slemloskor. Värken släppte när vi landade men locket satt kvar tills imorse.
Igår var jag och john på ikea i uppsala och handlade "lite" prylar till hans lägenhet. Senare kom min pappa med Exosbilen för att hjälpa till att hämta en soffa där som John köpte via blocket. Den var snygg och passade bra in i lägenheten.
Idag har jag vart med mina älskade vänner - Natta och Matilda. Tildur kom och hämtade mig i stan för att sen åka vidare hem till Natta i Västerås. Vi hämtade upp henne utanför hennes lägenhet och sen körde vi vidare till centrum. Gick runt och kollade lite i några affärer bland annat myrorna där jag faktiskt hittade en bok som jag tror jag kan ha användning av till uppsatsen vi skriver nu, mycket bra. Vid fyra öppnade After Worken så då gick vi dit, köpte en cider och käkade gratis tacobuffe. Gott och trevligt.

Att sitta och skriva här hemma är inte lätt eftersom att den ena personen efter den andra kommer in och stör mig :P haha. Jag har ialla fall väldigt bra systrar egentligen. Det känns ganska bra att bli störd av dem. Just nu springer Julia runt och låter som stucken ko och johanna skrattar och smäller i dörren och skrattar som en åsna. Julia sa förresten att hennes kväll blev räddad nyss för att hon blev så lycklig för att hon klämde en ASSTOR pormask. Och nu har de slutat med ljuden och istället berättade Julia att hon var jättekissnödig när hon var mindre när hon var hemma hos en kompis och lekte kurragömma, så kissnödig att hon glömde att fälla upp toalocket så att hon kände hur det blev blött över hela benen. Nu springer de runt och hoppar som några konstiga flamingos utan fjädrar också. De är för sjuka men jag gillar´t.

Nä nu ska jag joina de andras fula dans lite.

Puss&kram


2010-02-12 @ 21:30:45 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Myndighets-män(i)skor!

Mitt internet pajade igår. På grund av det blev det inget skrivande igår. Jag har mobilt bredband och det gick inte igång. Ringde telia kundtjänst igår, de sa att det förmodligen var trasigt så jag skulle ta å lämna in det på lagning där jag köpt det. Var ner där i dag, de var superschysta och gav mig ett helt nytt utan något bevis på att det faktiskt var trasigt. Alltid trevligt med personer som faktiskt litar på en.

Ringde förresten trygghansa också. Jag hatar trygghansa och de hatar mig. Jag ville säga upp deras försäkring men kunde inte det förrän i september. Det stod att den började gälla först i mars för det jag skulle betala nu och om den inte börjat gälla ska det gå att avsluta det men tydligen inte. Fick en hel drös med räkningar igår för närmare 2000 kr. Har glömt att ändra om från kvartal till månadsräkningar vilket medförde att både internet och telefonräkningen för 3 månader kom igår. Sen var trygghansa räkningen inte direkt rolig heller.

Igår var det sovmorgon igen. Vi skulle se en film egentligen på morgonen, Die Welle. Den nya versionen. Men jag tror att jag redan har sett den annars känns det skönare att hyra den och kolla på hemma bara. Och just när jag vaknade klockan sju på morgonen kändes det definitivt skönare att göra så iallafall. SKTF var och pratade med oss på eftermiddagen, blev bjudna på lunchbaguett och kaffe. Gott.
Jag körde en städkväll när jag kom hem. Dammade, diskade mitt enorma diskberg och skurade toastolen som var riktigt äcklig. Satt och scrapbookade i nån timme. Jag hade tänkt att vara effektiv och plugga när jag ändå inte hade något specifikt för mig men jag fastnade med en bok som jag fått av Camilla (syster) i julklapp istället. "Den sista föreläsningen" av och med Randy Pausch. Jag gillar den hittills. Den handlar om en professor som bara har några månader kvar att leva. Han har blivit känd för den förelsäningen han höll som en sista karriärsgrej i sitt liv. Tror den ligger på youtube också. Läs eller titta på det.

Idag var jag på skolan vid halv nio på morgonen för omväxling. Skulle möta Angelica för att göra ytterligare en intervju på grund av den tafatta kvinnan som vi inte kunde få ut nått positivt ifrån. Hon var och pratade på SKTF-grejen och var enhetschef så vi passade på att fråga om hon ville ställa upp på en intervju. Det var okej tyckte hon. Angelica hade råkat försova sig så det blev ingen intervju då, istället ringde jag henne när jag kom hem efter arbetsrättsföreläsningen. Hon var trevlig och brann för det hon gjorde. Det blir nog ganska bra nu ändå.
Förresten satt jag ett tag i vår grupp inför turordningspelet(slags rollspel vi ska ha om arbetsrätt). Vissa saker är helt sjuka kunde vi bara konstatera när vi läste LAS(lagen om anställningsskydd). En arbetsgivares familjemedlem kan få förbises regeln "sist in - först ut" vid uppsägningar. Bara för att hon är familjemedlem, exempelvis en VD:s dotter. Orättvisa finns inte bara i luften utan nedskrivet och ej bortaget i Sveriges Rikes Lag år 2010. Sjukt.

Jag tror fortarande att jag har/kommer få hjärnhinneinflammation. (hej, jag vet att jag är hypokondrisk) Det känns som jag har ont i nacken å så har jag nästan feber. Men något som jag vet att jag har är iallafall en sjukt långdragen förkylning. Jag drömmer om att snoret ska sluta rinna, att jag äntligen ska få sluta harkla upp mängder med gult slem och att jag ska sluta hosta. Jag har ju köpt Iksu-kort också, jag slösar ju massor av pengar på att inte kunna utnyttja det ordentligt. Men men. Nu klagar jag kanske lite väl mycket. Jag är glad.

Nä nu ska jag hitta på nått annat. Funderar på att göra chokladbollssmet eller kladdkakesmet. Är jättesugen på någonting gott och jag är för lat för att gå till ica och för sugen för att rulla eller behöva vänta på att ugnen ska bli varm. :)

Puss





2010-02-04 @ 19:41:35 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()



Nojighet och irritation

Var på snabba cash med Sanna och Malin alldeles nyligen. Den var bra tycker jag. Spännande. Jag brukar dock alltid bli så rädd när jag har sett sådana där filmer. Jag är inte rädd för skräckfilmer men när jag tittat på filmer som Beck exempelvis blir jag nojig och får för mig att det är gangsters i mina garderober som valt just min lägenhet för en stor kupp. När jag och David var och såg Mäns som hatar kvinnor förra året fick jag lov att tvinga honom iväg till statoil(klockan var över tolv) för att köpa en tecknad film så att jag skulle kunna sova. Jag tror det blev På andra sidan häcken eller nått sånt.
Den här gången har jag tyvärr ingen som kan åka iväg och köpa en lättsam film åt mig men jag var faktisk på bibblan innan och förberedde för min kommande rädsla. Jag lånade 1962;s årgång av kalle anka i bokformat och två dvder. Pelle Svanslös som julkalender och Selma och Johanna.
Jag har faktiskt kommit på att de har mycket bättre filmer på barnavdelningen på bibblan än på vuxenavdelningen. Jag hyrde Piplarssons kastrullresa förut tillexempel och det var på barnavdelningen. Den serien är kult och hur bra som helst.

Vi började inte förrän ett idag. Det var skönt med sovmorgon. Satt i soffan, käkade frukost och kollade på "efter tio". Jag har kommit underfund med att jag hatar Malou von Sivers. Hon älskar att gotta sig i andras olycka. Nog för att det ska vara underhållning men lite vett kan man väl ändå visa tycker jag. Dessutom ska hon alltid avbryta alla när de säger intressanta saker för att lägga in något som hon vill höra mer om.

Det blåste och snöade massor när jag skulle till skolan men jag kämpade på med min halvt trasiga cykel ändå. Helge (min hyresvärd) har varit snäll och lagat punkan som var förut men han sa att det inte gick att spänna kedjan. Det betyder att det hackar i varje gång jag ska trampa (vet inte riktigt hur jag ska förklara), det är ansträngande och låter som en trasig helikopter som råkat hamna fel när jag tar mig framåt iallafall. Jag var sur och irriterad när jag cyklade med snöig motvind i ansiktet och upptrampad, oplogad snö under cykeln men jag kom fram till slut. Svettigare än någonsin. Då kändes de tre par långkalsongerna bara ivägen under jeansen. :)

Det var en tråkig föreläsning. Handlade om arbeträtt och jag är inget fan av juridik men det gick bra för jag passade på att smsa lite med Natta istället, det var roligare. Jag ska se till att komma till henne på torsdag eller fredag nästa vecka när jag kommer hem så att vi får umgås och ha det trevligt. Det ser jag fram emot.

Nu ska jag snart sova tror jag. Eller läsa lite Kalle Anka först så att jag inte börjar undra om vad som befinner sig i garderoberna mittemot sängen.

Ha det så bra.











2010-02-02 @ 22:16:56 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Kalla kurer

Seminariet gick bra och det var inte så krävande. Satt i grupper och diskuterade lite om de olika kapitlena som vi läst. Jag var lunchsällskap åt Sanna men var duktig och sparade mina pengar genom att äta hemma sen istället. Har inte direkt varit bra på att ta med mig mat till skolan så det har gått mycket pengar på sallader och baguetter. Vi var på skolan ett tag, satt utanför ub (biblioteket i skolan) i väntan på något bättre. Var väldigt kallt idag så det var inte lockande att ta sig hemåt. 26 minus visade termometern på morgonen när jag skulle cykla iväg till skolan. Jag tog på mig tre långkalsonger, två underställströjor och min varmaste tjocktröja. Frös faktiskt ändå. Bitande kyla i kinderna är inte roligt.
Jag tog mig trots allt hemåt mot stan efter någon timmes pratande med Sanna. Jag skulle till apoteket och köpa en febertermometer. Var hypokondrisk igår och trodde att jag hade hjärnhinneinflammation. Tränade ett tungt pass i tisdags med Angelica fast min förkylning och hosta inte var bra. Självklart tror jag då att jag nu fått komplikationer av det. Så jag kände mig tvungen att införskaffa mig en febertermometer så att jag kan hålla koll om jag får symptom. Haha. Passade på att växla in mina pengar som blev över från Thailand också. Sen gick jag in på indiska för att titta om det fanns några snygga, gröna kuddar till min soffa i sovrummet. Hittade inga tillräckligt billiga för att jag skulle kunna känna att det var värt att köpa dem men däremot var det halva rea-priset på en hel del annat i butiken. Det bidrog till lite oplanerad shopping. Hittade en lite längre mörkgrön, stickad tjocktröja, ett par svarta jeans, vantar och en mössa, alltihop för 249 kr. Kul.

Lagade josefin special alá köttbullar i krossade tomater när jag kom hem. Jag gör det när jag är så pass hungrig att jag ändå kommer att småäta massor av allt i kylskåpet medan jag lagar maten om det tar för lång tid vilket betyder att det är mat som brukar ätas rätt ofta. Men det är gott med lite kryddor och vitlök i.

Föressten pratade jag med Nattis idag också, det var ett tag sen nu faktiskt. Båda har mycket vid sidan av allting annat men det var kul att höra hur det var och sådär.
Pratat med John också. Han har fått lägenheten idag och han skickade några mms på hur den såg ut. Verkade riktigt snygg. Han var förövrigt och skulle skaffa mobilt bredband på the phone house för ett tag sen. Det blev inte så, han skulle få förhöjd avgift för att han var under 23 år. Det låter ju helt sjukt. Telia var det som tydligen hade sådana regler. Nog för att åldersdiskrimineringen ligger som en tät, osynlig dimma över vårt land men jag trodde inte att den var så accepterad. Det finns inte ens något motstånd mot att äldre inte är accepterade på samma sätt i vårt land, det anses inte vara konstigt och telia visade med sina regler att det finns en tendens till diskriminering av unga också.

Sovmorgon imorrn. Börjar efter lunch vid ett och så förståss en akademisk kvart på det.

Ikväll är det Familjen Annorlunda på fyran. Jag älskar det programmet. Bara som en parentes.

Ha en bra kväll.





2010-02-01 @ 19:01:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()