Framsteg

Sådär, ena arbetet är färdigt. Jag har andats lite grann och sprungit ett varv i gånstaspåret. Nu börjar jag med nästa.
 


2011-09-28 @ 16:04:16 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Betydelse

Jag pluggar vidare. Det går framåt. Tror jag. Ungefär nu hade jag vid en vanlig kurs tyckt att det vore ganska skönt att jag har kommit halvvägs på arbetet och försökt köra på för att få det klart, men så är inte läget. Att veta att det ligger två uppsatser till framför mig som måste tas itu med känns inte skönt. Inte någonstans.

Men jag får vara hemma. Och jag ska flytta till en tvåa tillsammans med John snart. Det är värt alla dessa timmar letandes i EBSCO och kurslitteratur med skrivandet i fokus.

Och jag ska inte klaga. Det finns så mycket elände och sorg. De här två dikterna skrev jag efter attacken på Utöja i somras.


Vedervärdigt

Minutiöst bedragande.
Livet togs ifrån av hatet.


Men kärleken omnämns.
Hos den vackra pojken. I den där kramen. Hos flickan med drömmar.
Låt de leva vidare. Tills det andra har tystnat.


Så kan vi bekämpa det onda.
Föralltid tillsammans.
Idag, inatt och imorgon.



Sorgearbete

Med en spricka. Med en tår. Med en klump av förtvivlan.
Igår dansade vi.
Idag gråter jag bara.


Jag minns det där fina, men bara som en skugga.
Som ligger här och gnager hål på täcket.
Det värmer inte alls längre.


Jag ropar. Jag skriker.
Vart är du? Och varför svarar du inte?

Andhämtningarna blir fler. Fast egentligen färre.
Maten är äcklig. Livet bestört. Förstört.


Men tack för kramarna.
När tiden faller in kanske jag kan säga det högre.
Till dess får ni tyda mina viskningar.
Hoppas ni hör.


2011-09-25 @ 14:25:40 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Studerandet

"Storm (2009) beskriver att individers chanser att kunna uttrycka sin identitet påverkas av den omgivande kontexten som dessa befinner sig i. När en person flyttar till ett särkilt boende är det olika faktorer som spelar in för hur denne kan uttrycka sin egen personlighet och individualitet." 

Ja..roligare har jag ju haft det en fredagskväll.  

Som här:


2011-09-23 @ 20:29:10 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Stresstid

Jaha. Stressen börjar angripa under huden mer och mer. Det är mycket nu. Väldigt mycket. Det här har jag inte tid med egentligen.


Det här känns mysigare. Glädjebild.


2011-09-22 @ 21:51:56 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Murrväder

Det regnar. En sådan här dag är det härligt att inte börja förrän klockan ett och ligga ensam kvar i sängen med regnet smattrande mot fönstrena.


Förresten, på tal om ingenting, tycker jag väldigt mycket om den här människan brevid mig på bilden. Fina, älskade Natta. 


2011-09-19 @ 09:41:37 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Gemytlig dager

Läsa böcker idag var det. Läsa böcker idag blev det inte. Istället började dagen i Ulunda. Mormor och farmor satt och spelade ett parti alfapet när vi anlände. Det är så härligt hos mormor. Dricka kaffe och äta kakor och bullar vid bordet framför vedspisen. Pappa var iväg och hämtade ett till lass ved, ett hade de redan hunnit med. När han kom tillbaka gick vi alla ut i "vebonn" och började stapla. Mysigt tyckte jag.

Vi lånade bilen sen, vår har ingen dragkrok. Åkte iväg till Åkersberga för att hämta soffan. Nu vill jag bara flytta in och fixa iordning. Har ju egentligen aldrig haft en riktigt egen lägenhet på riktigt. I Umeå var den första helt möblerad med Helge och Evas föräldrars gamla möbler och på Flintvägen var det Bostadenmöblerna som gjorde sitt. Men nu får vi flytta in med bara vårt egna.

På kvällen sen åkte vi iväg till Sandvik och åt tacos. Tända ljus överallt och ett nylagt golv i vardagsrummet.

Söndagsmys i höstens antågande.

Divan soffa Bo Concept 
Här är soffan. Den är lite ljusare än bilden visar. Snodde den rätt av från blocket.

 


2011-09-18 @ 22:18:12 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Klister

En "ledig" söndag. Att vara student innebär att man alltid måste sätta ordet ledigt inom citationstecken. För det finns ju den där boken att läsa, den där sammanfattningen att skriva, det där PM.et att börja på och det där seminariet att förbereda sig till. Jag ska försöka göra lite av det där idag. Sätta mig in i boken om genus i omsorgens vardag och filura fram ett problemområde.


John vann förresten partyhatt-tävlingen på sin kläggesittning igår.


2011-09-18 @ 08:53:43 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



En tripp i augusti.







2011-09-17 @ 23:31:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Ballong

Sitter på Widegatan, tjockar chips och dricker cola. Har precis "köpt" en soffa via blocket. Ingen aning om John blir lika nöjd som mig men jag ville ha den.

Chipsen kallar.

Förresten, vad underbart det var här på bilden. En juli-dag med Julia.  

 


2011-09-17 @ 22:51:49 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Arbetsdag

Det blidde inget sänghämtande i Uppsala för min del. De ringde för en kvart sen och frågade om jag kunde jobba delad tur idag istället. Så nu har jag ätit upp min frukost och klätt på mig. Dags att åka.

Vi ses.


2011-09-17 @ 07:29:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Dagen

På Malins äldreboende har jag befunnit mig sedan klockan tre i eftermiddags. Jennifer ambulerade, tjoho utbrast jag. Jag har jobbat fram och tillbaka där i fem år nu. Det har blivit en lång tid. Det är enbart tre stycken tanter kvar som har bott där sedan min första tid som nervös inskolningstjej. Jag trivs och har trivts bra där. Jag har lärt mig så mycket. Om att vara gammal och inte förstådd. Om att skratta enda längst ner ifrån magpartiet tillsammans med tant 98 år. Om att se och hålla handen, lyssna och ta in. Om hur järntabletter luktar i avföringsform. Om anhörigas sorg i livets slut. Om hur viktigt det kan vara att komma ihåg den där mjölken i kaffet till just hon. Om sjukvårdens sobril och stesolid utskrifter till allt som inte går att sätta plåster på. Om ensamhet i sin yttersta form men också om gemenskap i allra högsta grad. Om dragsspelsklubben inverkan på gubbe 85. Om religion, tandvärk, norrlands innersta inland, dammtussar under sängen, fiskeaffärer, kaffekask, tystnad och "nu kommer det nyheter" på tornedalska. Helt och kort och gott om livet. 

Jag hann se lägenheten vi ska flytta in idag också. Jag och John hade en bokad tid med en EHB-arbetare på förmiddagen. Vi skulle få byta tapeter i hall och vardagsrum också. Tack sa jag.

Efter lägenhetskollen åkte vi till Västerås. Vi skulle kolla om det fanns kakeldekor någonstans, så att vi kunde täcka iför de fula rosa kakelplattorna som satt som en bård på toaletten. Vi smög in på Ikea, hamnade på fyndhörnan och hittade en nedsänkt 160-bäddmadrass. Precis en sådan vi tänkte köpa. Perfekt. Imorgon ska vi hämta sängen.

Förresten har jag köpt ett morotsträd till Nelson idag.


2011-09-16 @ 22:04:39 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()



Dunk

Nelson springer runt mina fötter när jag sitter vid köksbordet. Runt, runt, runt, runt, vända håll i luften, runt, runt, runt, runt och vända håll i luften igen. Jag sitter still. Har sovit en halvtimme. Blir helt slut av torsdagarna i Stockholm. Föreläsningen på förmiddagen var väldigt intressant och jag gillade föreläsaren starkt. Det nya barndomsparadigmet (barndomssociologin) skrev jag som överskrift i mitt anteckningsblock. (NU ÄR JAG RIKTIGTHIMLAIRRITERAD FÖR MELLANSLAGSTANGENTEN GÅR SÅHIMLA TRÖGTATT TRYCKA NERFÖR ATT DET VERKAR LIGGA EN SMULA DÄRSOMINTE GÅR BORT.JAG FÅR NERVSAMMANBROTT SNARTOCH DET ÄRINTE ROLIGT ATTSKRIVA VIDARE EFTERSOM DEN JÄVLATANGENTEN VÄGRARSAMARBETA MED MIG!!!)

Nuger jag upp!!


2011-09-15 @ 18:56:30 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Realitet

Åter en föreläsning i ett litet konferensrum i socialhögkolans korridorer är avklarad. Idag pratades det om äldre och etnicitet. Nu ska jag bege mig ner mot bibblan snart. Sitta intill Jan Fridegård och dricka femkronors automatkaffe med en bok i skolsocialt arbete framför mig. Förhoppningsvis utan att somna.

Förresten har jag en tendens att kluddra ner dikter i mitt anteckningsblock när jag sitter på förläsningar. Om det som sägs fast med mina funderingar och tankar kring det. 
 
Den här är från en föreläsning om kvantitativ metod och positivismen i vintras:


Kvantfysikens konsekvenser

Är det där du?                            
I det där du säger.

Du misströstar tankens eget flygande.
Du noterar rättfärdigheten i att vara korrekt.

Motsvarigheten finns i livets mitt.
I allt som skrattar och ler.
I allt som gråter och slåss.

Mitten ryms inte i en atom.
Mitten finns i ett andetag.
Utan förklaring.



2011-09-14 @ 14:39:24 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Feminismens undergång

Mia Skäringer. Tack för att du finns i en tid när Svenska hollywoodfruar är allas favoritprogram på måndagskvällarna. Tack för att du finns i en tid när kampen om självständighet dog ut i samma andetag som Carolina Gynning vann allas hjärtan med en "egenskriven" bok. Tack för att du finns i en tid när Sex and the city boxen säljer i massupplagor för 666 kronor. Tack för att du finns i en tid när det är fint att baka stora hemmagjorda kanelbullar till sin sambo som slutar snart. Tack för att du finns i en tid när kläder till små flickor blir mindre och mer rosa. Tack för att du finns i en tid när Maria Montezami lockar vintertrötta svenskar att åka på en knullresa med Ving. Tack för att du finns i en tid som vi trodde slutade snart men som började om. Helt utan att någon märkte. Tack för att du finns i en tid när det är omodernt att vara feminism. Det är lite småfult och rent av äckligt. 1970-talet är inte 2010-talets modeikon. Viljan och glöden är borta. Men vi dricker rött vin. För att bli fulla och extra söta. Tack Mia Skäringer för att du visade de hypnotiserade svenskarna att det finns stake kvar. Att världen kan vara vacker utan läppstift och stringtrosor. Och att vi inte behöver vara beroende för att känns oss bra.

Tack för att du ger oss det. Du är så jävla bra.



2011-09-11 @ 14:48:24 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()



Distansförhållande














Såhär såg många Umeåkvällar ut.


2011-09-06 @ 21:46:12 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()