Välfärdssverige intill Bahamas kust

Nämen så här gör vi: hamburgare från kedjor som gör mångmiljardvinster varje år, det är viktigt att vi hjälper till där. Så att de tjänar mer pengar. Kan de sänka kostnaderna så kan de locka mer kunder. Mer som konsumerar. Vi betalar 5 kronor till dem för varje såld hamburgare. Pengarna tar vi genom att neka en gammal tant asyl, genom att dra in socialbidraget för den där barnfamiljen som inte behöver äta gröt med mjölk varje dag - det fungerar utmärkt utan, genom att ge mindre sjukvård till en cancerpatient, genom att göra större klasser med färre lärare, genom att få en hemlös till att ta till ett destruktivare missbruk för att han saknar någonstans att värma sig, genom att göra ett barn skuld- och skambelagt utan möjlighet att följa med på nästa skolresa och genom att den där äldre personen får sitta allt längre i sin egen diarre. Det blir jättebra. Franchisetagarna bakom varje mcdonalds kan köpa en lyxigare båt att lägga till med längs Bahamas kust. Och nu kan vi äntligen äta mer hamburgare. Vilket jädra jobb vi gjort. Nu kan vi känna oss stolta.

Eftersom vi faktiskt tagit lite av pengarna till att göra så att även våra fina lunchrestauranger i stan(som vi äter på varje lunch) också kan sänka kostnaderna lite så har vi som politiker nu tjänat en slant extra. Det är välbehövligt. Varje femma är dyrbar. Den kan betala ytterligare jätteräkor så att det räcker till 121 gästen på nästa nyårsfest. Men mjölk till gröt - det är inget som behövs för en barnfamilj i Rosengård. Nu är vi nöjda.

Men att den där barnfamiljen inte kan njuta av den billigare hamburgare är ingenting som räknas. Det är ingenting som tas med i beräkningen, för de människorna räknas inte in i samma värde som andra. Det allra viktigaste är att de blir fler och fler utländska företag som kan tjäna mer och mer pengar i Sverige. Mer och mer lyxbåtar hela tiden och mindre och mindre välfärd. Tack då.


2012-01-03 @ 13:11:43 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()



Kommentarer

Postat av: Camilla

Klokt och mycket tänkvärt inlägg!

Tack för att får mig att tänka i nya banor.



Kram kram


2012-01-05 @ 09:55:51

Postat av: vad du är duktig på att uttrycka dig kram pappa


2012-01-05 @ 21:38:02

Postat av: Natta

Du är så duktig! :) skriver så bra!<3


2012-01-06 @ 14:07:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback